top of page

ČETA BUDNIH KOBIV'C - IV

Smo četa Budnih Kobiv'c. Svoje ime smo si prislužili že davnega leta 1993, ko so nam kranjski mladinci na prvem taboru ukradli zastavo - medtem ko je bil cel tabor buden!

V četi je letos 30 izvidnic in izvidnikov, ki se delimo v 4 vode: Race, Vidre, Gamsi in Grizliji. Četo vodijo štirje izkušeni voditelji Maj, Petra, David in Sara, včasih pa jim na pomoč priskoči še klanovec na aktivnem služenju Marko. Več o posameznem vodu pa si lahko preberete spodaj.

52510989419_26f49229c0_o.jpg
52511200735_97259cd47b_o.jpg
52510241582_730ae353b1_o.jpg
52510715386_1b093c3077_o.jpg
52510717466_21875d7f08_o.jpg

Predstavitev vodov

GAMSI

Smo vod Gamsov in ime smo si izbrali po živali, ki slovi po spretnosti, vztrajnosti, moči in po preživetju v težkih razmerah.

Naš vod sestavlja 5 članov, od glasbenikov do športnikov z raznimi dobrimi lastnostmi, ki nas povezujejo. Vsak član v vodu ima svojo nalogo, nekateri celo 2. Blaž je bolničar, Jonatan zastavonoša, Andrej tajnik, Janez gospodar, imamo pa še podvodnika Jakoba in vodnika Miha. Kot vod smo poznani po izkušnjah in po pripravljenosti na preživetje v naravi. Sestanke ponavadi začnemo s licem in molitvijo, nato pa se posvetimo tem, na koncu pa se pozabavamo z ročnim nogometom.

Naša pot se zdaj nadaljuje, imamo vzpone in padce, zato vsak dan vstanemo z največjim zagonom.

gamsi_edited.jpg
grizliji.jpg

GRIZLIJI

Grrrr!!!! Smo vod Grizlijev. Najbolj strašnih plenilcev, a hkrati puhastih medotov.

Naš trop sestavlja veliko zanimivih medvedov, vsak po svoje edinstven. Eni hitro tečejo in se preživljajo z lovom, drugim pa leži ustvarjanje. Imamo neustrašnega vodjo Noela, ki nas suvereno vodi in uči novih veščin. Njegova desna roka Blaž je najmočnejši grizli izmed vseh, ki mu pomaga pri vseh pomembnih odločitvah ter usmerja nove člane voda.

Imamo člana Jakoba, ki se rad ukvarja z lesom in ga s svojimi ostrimi kremplji obdeluje. Tudi zastavico voda drži v ponos nas vseh. Za dobro delovanje tropa pa rabimo nekoga, ki si vse zapomni in za to nalogo je pripraven naš tajnik Andraž. Za urejanje opreme pa skrbi naš najmlajši član Andraž, ki se trudi postati kar najboljši grizli, ki je kdaj bil.

RACE

Smo vod 7 račk. Po naravi smo zelo nasmejane, igrive in z nami ni nikoli dolgčas, zato so naši sestanki vedno fantastični. Na sestankih pa nam tudi nikoli ne manjka hrane (npr. palačinke, kakav, sladkarije…).

Naša vodnica Eva je zelo odgovorna😊 vedno pripravi super sestanke, ampak že en mesec čakamo, da prinese skice za puloverje. Evina desna roka pa je podvodnica Lucija, ki vedno poskrbi za dobro vzdušje v vodu.

Naša Veronika je vedno nasmejana in polna energije. Lucija poskrbi, da imamo vedno zastavico in po njeni zaslugi ne delamo odkupnin. Naši sestri Nika in Nina (N²) sta prišli letos med Race in že postale tako (ali še bolj) nore kot ostale. Še naša najmlajša članica (a zato nič manj tiha) je Nina J., ki ima funkcijo tajnika in skrbi za zapisovanje naših dogodivščin.

Naš najboljši osebni spremljevalec David  je vedno navdušen nad nami in Boga prosimo, da mu ohrani vse živce, ki so mu še ostali.

Načrti za prihodnost: neformalen sestanek, izhod z Vidrami v živalski vrt.

race.jpg
vidre.jpg

VIDRE

Vod vider je nastal letos ob delitvi čete. Sestavljen je pretežno iz pand in mravljic, a v naše brzice smo letos sprejele 3 novinke. Vod sestavlja Prijetna panda Ema, Dobrosrčna panda Meta, Miroljubna mravljica Eva, Karolina, Ana, Sara in Katarina. Velik del sestanka nam vzame nepredvedljo smešno obnašanje, ki nas spravlja v smeh do nemoglosti. Katarina je iskrena in nasmejana gospodarica. Na sestankih poskrbi za sitost vidruš, saj rada peče - a le sladke dobrote, katerim se tudi ona sama ne more upreti. Poleg peke, igra violino, poje v zboru in je mažoretka. Je zgovorna, saj nam vsak teden nam postreže z aktualnim dogajanjem v njenem življenju. Sara bo letos poskrbela za naše rane. Je zalo zagnana za skavtske veščine, prav tako je pa tudi zavzeta tekačica in športnica. Ima veliko energije, ki jo porabi za raziskovanje njenih interesov, kot je npr. harfa. Njena zunanjost izraža umirjenost, a me vse vemo, da je mahnjena na adrenalin.Tajnica Ana nam na vsakem sestanku pove zanimive dogodivščine, ki se ji zgodijo, te pa velikokrat vključujejo njenega zelo prikupnega bratca. Rada igra različne vloge, saj je zelo radovedna. Rada improvizira pri kuhi in prav tako kot Katarina, rada je sladke dobrote.Skoraj vsak sestanek pa zaključi z igranjem razglašenega klavirja v mladinski sobi. Karolina, mlajša članica bande Jere, je naša kuharica. Ta bivša mravljica je ustrežnljiva, prijazna in vedno rada pomaga. Svoje dneve rada preživlja na soncu v naravi, najraje na snegu, saj trenira smučanje. Je, milo rečeno, zasvojena z branjem, a si še vseeno najde čas za reševanje logičnih nalog, kar se tudi pokaže v njenem zlatem uspehu na tekmovanju. Eva je naša zastavonoša in prav tako članica Jeretove bande. Rada smuča, njena najljubša smučarska disciplina je slalom. Izvršuje pametne odločitve, saj se vedno prva javi v šoli, ko je še zelo malo snovi. S Karolino snema in režira filme, prav tako pa tudi piše knjigo po tem filmu. Če jo povprašate po najljubši pijači, bo vedno prisegla na vodo.Podvodnica Meta na prvi pogled lahko zgleda kot tiha oseba, a temu definitivno ni tako. Rada šiva in tudi našo prelepo zastavico je zvezila prav ona. Je zelo zabavna in zavzeta, še posebej pri violini. Ne mara plesati, mačk in napisov na puloverjih. Naslednje leto bo prevzela vlogo vodnice.

bottom of page