top of page

ČETA KRANSKIH Č'BELC - IV

Smo četa Kranjskih Č'belc. Ime naše čete je nastalo, kos mo smo v našem stegu naredili še eno četo in jo poimenovali po marljivih čebelah iz naših krajev. 

V četi je letos 33 izvidnic in izvidnikov, ki se delimo v 4 vode: Kresnice, Lisice, Orli in Pingvini. Četo vodijo štirje izkušeni voditelji Lucija, Luka, Manca, Miha, včasih pa nam na pomoč priskoči še klanovka Lina. Več o posameznem vodu pa si lahko preberete spodaj.

PREDSTAVITEV VODOV

ORLI

Smo moški vod, stari med 11 in 16. Let. Naš vod orlov obstaja že od začetka Triglavskega stega, torej že od leta 1992. Smo spretni z noži, žagami, sekirami in ostalimi orodji.

_LK_0867.jpg
_LK_0871.jpg

PINGVINI

Smo fantovski vod z imenom Pingvini, ki vsebuje 8 pridnih, a hkrati porednih pingvinov. Naš vodnik Tomaž zelo lepo skrbi za naš vod in je vedno prisoten na vodovih sestankih, ki jih imamo skoraj vsak petek. Tam se pridno učimo o raznih skavtskih temah, na koncu pa z veseljem igramo namizni nogomet.

KRESNICE

Smo vod kresnic z dolgo tradicijo. Letos (2023) nas je v vodu kar devet. Se odlično razumemo in na sestankih nikoli nismo lačne. Naša druženja so zabavna in polna novih odkritij. Naše najljubše aktivnosti so prehranjevanje, petje Ranjene duše in spanje. Znane smo po urejeni vodovi opremi in dobri organiziranosti. Rade priskočimo na pomoč in svetimo v temi. 

Svetilke na plan!

_LK_0882.jpg
_LK_0878.jpg

LISICE

Mi smo lisice. V naši četi so sami dobri vodi in najboljši voditelji. V tem letu 2022/2023 smo člani: Ana K., Lana, Zarja, Minka, Janja, Manca, Marta in Ana F.  Na vsakem vodovem sestanku se zelo zabavamo, se naučimo kaj novega in jemo, ker smo mi vedno lačen vod.

bottom of page